Economia

El sector immobiliari denuncia “assetjament constant” del Sindicat de Llogateres

Anuncia que estudia accions legals després de les accions de protesta contra diverses agències el dimecres

El Sindicat de Llogaters va convocar una manifestació dimecres per denunciar el que ells consideren pràctiques abusives de moltes immobiliàries que, segons asseguren, continuen cobrant els honoraris als llogaters quan la nova llei d’habitatge diu que els han de pagar els propietaris. Durant la manifestació van fer accions a diferents agències, a les què van acusar “d’extorsionar” els llogaters i van empaperar els aparadors d’enganxines. Davant aquesta actuació, el sector immobiliari ha fet públic avui un comunicat en que denúncia un “assetjament constant” per part del Sindicat de Llogaters i avança que està estudiant emprendre accions legals després dels “actes vandàlics” de dimecres. Els Agents de la Propietat Immobiliària (API) i el Col·legi d’Administradors de Finques de Barcelona – Lleida (CAFBL) consideren que s’està “vulnerant la imatge professional” del sector i han criticat la “passivitat” de les administracions públiques davant dels fets.

En el comunicat, els API han indicat que és “inadmissible i intolerable” que agències que “actuen en el marc de la legalitat” es posin en el punt de mira. En aquesta línia, consideren que el col·lectiu està afectat per un “relat demagògic, tendenciós i alarmista” de la realitat.

Al seu torn, el CFBL ha rebutjat les “actituds intolerables de pressió” cap al sector. “El que estan denunciant no es correspon amb la realitat”, han indicat. Així mateix, han assegurat que la manca d’habitatge assequible afecta tant a propietaris com llogaters i per això consideren que hauria de ser una “lluita compartida” per exigir al Govern i representants polítics que hi destinin els recursos necessaris. “Crear una guerra entre llogaters i propietaris no és la solució”, ha opinat el president del CAFBL, Lorenzo Viñas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.