Societat

Condemnen Desokupa per vulneració del dret a la pròpia imatge

Haurà de pagar prop de 6.000 euros a l’afectat, després de la resolució del jutjat de primera instància número 42 de Barcelona

L’empresa matriu de Desokupa, polèmica pels seus desnonaments exprés al límit de la llei, ha estat condemnada per vulneració del dret a la pròpia imatge i haurà de pagar prop de 6.000 euros a l’afectat, de qui es va difondre un vídeo per xarxes socials sense difuminar-li el rostre, i amb uns fins publicitaris de la companyia liderada per Daniel Esteve, reconegut xenòfob i ultradretà. Així ho ha determinat el jutjat de primera instància número 42 de Barcelona i l’empresa Conciencia y Respeto 1970, que és el nom oficial de la matriu, haurà d’abonar 5.899 euros al demandant. Desokupa va difondre el vídeo sense el seu consentiment i, per això, la sentència estima parcialment la demanda de l’afectat i també obliga a retirar la gravació. El jutge recalca l’ús publicitari de l’enregistrament, com fa amb la resta de les seves actuacions, i conclou que es va vulnerar el dret a la pròpia imatge.

L’actuació de Desokupa va tenir lloc el 12 de gener del 2022 a la vora d’una nau de Cornellà. La sentència recull que l’empresa afirma que hi va anar llogada pel propietari de l’immoble per fer “mediació, negociació, assessorament” per ajudar a “la recuperació de la possessió”. El vídeo el va gravar l’empresa i els seus responsables van declarar que totes les actuacions s’enregistren per “evitar problemes” i “acreditar” “possibles delictes”. També van admetre que graven indistintament tothom.

Aquesta sentència en primera instància obre la porta a què Desokupa, que difon les seves actuacions principals, quedi més en el punt de mira, per la finalitat purament comercial que té i l’absència de permisos demanats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.