Economia

Catalana Occident acorda la sortida voluntària de 500 treballadors

Ha pactat el pla de baixes amb els sindicats que representen la majoria de la plantilla

El grup d’assegurances Catalana Occident ha pactat amb els sindicats majoritaris de la seva plantilla un pla de “sortides incentivades voluntàries” per a 488 treballadors. L’acord amb CCOO, CGT, UGT i Sico, ha estat segellat aquest divendres, segons ha informat la companyia. En un primer moment, el grup empresarial, que ha adoptat l’acrònim GCO com a marca corporativa i “Occident” com a marca de referència traient la referència l’esment al Principat, va presentar als sindicats un pla que preveia la sortida d’entre 400 i 550 treballadors del seu negoci tradicional a l’Estat. Ara, en canvi, s’ha acordat que s’hi puguin acollir fins a 488 empleats del total de 2.400 del grup, és a dir, afecta un 20,3% de la plantilla.

L’objectiu d’aquesta reducció de la plantilla és assolir una millor “adequació organitzativa”, segons explica la companyia en declaracions a Efe, sobretot després de la fusió de les societats Assegurances Catalana Occident, Plus Ultra Assegurances, Assegurances Bilbao i GCO Reaseguros, que es preveu per a finals d’aquest any. L’empresa ha volgut aclarir que això afecta el personal d’estructura, però que no perjudicarà els serveis ni l’atenció al client.

Catalana Occident va guanyar 159 milions d’euros el primer trimestre d’aquest any, un 9% més que el mateix període de l’any passat, segons consta en els resultats de la CNMV.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.