Economia

L’OCU destaca que Girona ciutat té la tarifa més assequible d’aigua de Catalunya

L’Observatori de Preus 2022 de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) apunta que la gestió privada de l’aigua és un 22% més elevada en comparació amb la gestió pública

L’estudi de l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) destaca el cas de Girona com la capital de la demarcació catalana amb gestió pública de l’aigua, com a exemple de tarifes més baixes. Per això, l’Associació de Municipis per l’Aigua Pública (AMAP) defensa la gestió pública del servei de l’aigua com la millor opció per aconseguir tarifes més assequibles per als usuaris.

Segons l’estudi, les altres tres capitals de demarcació es troben sota gestió privada, de manera que presenten tarifes més elevades. Barcelona lidera la llista amb les tarifes més altes de tota la demarcació. A més, Girona, a banda d’oferir l’aigua més econòmica, és la que té una quota fixa més baixa. En contraposició, Tarragona destaca per tenir la quota fixa més alta de Catalunya.

Aquesta situació confirma que l’alta despesa que implica la gestió privada de l’aigua es tradueix en tarifes més elevades per als usuaris. De fet, segons l’Observatori de Preus 2022 de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), la gestió privada de l’aigua és un 22% més elevada en comparació amb la gestió pública. Segons l’AMAP, és especialment en aquests temps de sequera i canvi climàtic quan la recuperació de la gestió directa del servei d’aigua es fa més necessària que mai, per a garantir l’interès públic.

L’Associació de Municipis per l’Aigua Pública insta als governs locals a tenir en compte aquestes dades i a prendre les mesures necessàries per promoure i preservar la gestió pública del servei d’aigua.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.