Economia

HABITATGE

Girona atrapa xifres de construcció del 2008

La demarcació de Girona ha registrat 1.253 habitatges visats durant la primera meitat del 2023, segons dades del Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya. Per primera vegada se superen les xifres que hi havia el 2008, just abans que esclatés la bombolla immobiliària.

A les comarques gironines, s’han registrat dos projectes de grans dimensions per a habitatges plurifamiliars aquesta primera meitat d’any, amb 200 pisos que ocupen una extensió de 10.000 metres quadrats. Això no obstant, els arquitectes asseguren que els fons Next Generation no estan tenint un impacte en la rehabilitació d’edificis.

Per comarques, l’Empordà i el Pla de l’Estany són els territoris que mostren un creixement més pronunciat. Per altra banda, el Gironès, la Garrotxa i la Selva han caigut respecte a l’any passat. El Baix Empordà és la comarca que més visats ha registrat i pràcticament ha concentrat la meitat de tots els que s’han fet a les comarques gironines, amb un total de 512. El segueixen el Gironès amb 268 projectes i l’Alt Empordà amb 187. Per extensió, la capital de Girona ha entrat 56 expedients. Seguida per Begur, amb 40, i Lloret de Mar, amb 37.

Més rehabilitació

En aquest primer semestre del 2023, la rehabilitació dels habitatges ha crescut, però els fons Next Generation han tingut poc pes en aquest increment. La xifra de rehabilitacions és un 15% més alta que en la primera meitat de l’any passat; per contra, l’obra nova ha caigut un 3% a la demarcació de Girona. Amb aquesta baixa, es mostra un canvi de tendència que fins ara era positiu. Tot i això, el pes del sector constructiu continua recaient en l’obra nova. Per extensió, territoris com ara Girona són els que més metres quadrats registren, encara que el nombre d’expedients estigui liderat per Lloret i Begur. Això es deu al fet que a Girona hi ha més projectes de construcció de pisos, mentre que en llocs com Lloret de Mar predominen les cases unifamiliars.

Marc Riera, president del Coac, demana “prudència”, ja que, malgrat haver tancat el primer semestre de l’any tal com indicaven les previsions, caldrà veure com es tanca l’any i quin impacte acaba tenint el context econòmic en el mercat de l’habitatge.

http://www.elpuntavui.cat/societat/article/6-urbanisme/2312320-girona-recupera-les-xifres-de-construccio-d-habitatges-del-2008-en-el-primer-semestre-de-2023.html

2312320



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.