Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Rússia continua amb la seva ofensiva contra Odessa per escanyar l’economia ucraïnesa

Rússia no només ha abandonat el pacte que permetia a Ucraïna continuar exportant cereals a través del mar Negre, sinó que ha decidit centrar els seus esforços militars a destruir les infraestructures necessàries perquè pugui comercialitzar-lo. Després de dues nits d’ofensiva contra el port d’Odessa, clau en la distribució de gra, i que hagués avisat dimecres que a partir d’ara qualsevol vaixell que s’hi acosti serà considerat objectiu militar, ahir a la matinada va tornar a la càrrega, amb atacs contra ports, habitatges i empreses de la zona. Els 38 míssils i drons que Rússia va llançar en el seu nou atac nocturn van impactar sobretot al centre d’Odessa, on van deixar almenys dos morts i quatre ferits, a més de nombrosos danys en edificis. A l’est de la regió, l’ofensiva va causar dues víctimes mortals més i ferides a gairebé una vintena de persones més, nou de les quals van haver de ser hospitalitzades, segons va informar Efe. Amb aquest atac són ja tres les nits consecutives en què Moscou ataca la regió on estan situats els tres ports que fins ara formaven part de l’acord del gra i que, per tant, malgrat la guerra podien continuar comerciant amb un producte bàsic per a l’economia del país i per a tot el món, ja que Ucraïna és considerat el graner del planeta. La matinada de dimarts a dimecres, els míssils van destruir infraestructures dels ports d’Odessa i Txornomorsk, i van fer desaparèixer 60.000 tones de gra que havien de ser exportades a la Xina. La UE va qualificar de “bàrbars” els atacs russos a sitges de gra. A causa de l’amenaça russa als vaixells que s’apropessin als ports ucraïnesos, la BBC va informar ahir que el preu del blat va pujar considerablement en els mercats mundials. La cadena pública britànica va informar que els preus del blat a la borsa de valors europea es van disparar un 8,2% dimecres des del dia anterior.

http://www.elpuntavui.cat/societat/article/5-societat/2314763-tercera-nit-d-atacs-contra-odessa-per-escanyar-l-economia-ucrainesa.html

2314763



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.