Política

Foment demana pactes a l’Estat per “l’estabilitat institucional”

L’escenari polític espanyol incert que s’obre ha comportat un posicionament públic de la patronal catalana, que demana centrar-se en els reptes urgents

Foment del Treball ha reaccionat al resultat electoral espanyol demanant “estabilitat institucional”. Després de les eleccions generals del 23 de juliol, l’escenari polític a l’Estat és del tot incert, amb un bloc de dretes que no suma i un d’esquerres que depèn del vistiplau de Junts; per això, la patronal catalana ha difós un breu comunicat per exposar el seu posicionament, que demana centrar-se en els reptes urgents. En un escrit publicat a les xarxes socials, l’organització empresarial presidida per Josep Sánchez Llibre sosté que “els pactes necessaris que haurà de fer la política espanyola haurien de centrar-se en els reptes econòmics i socials que té Espanya, l’agenda europea i l’estabilitat institucional”.

Aquesta estabilitat i la voluntat del pacte transversal és un dels missatges que ha anat repetint en els darrers mesos. En aquest sentit, abans de les eleccions, va presentar 371 propostes per als comicis i va posar l’accent en què calen “pactes transversals per la concòrdia” que fugin de la “política de blocs” en què s’ha instal·lat les Corts espanyoles en els darrers anys i que dificulten l’entesa sobre temes rellevants com els que plantegen. Algunes de les mesures que van demanar a principis de juliol són l’eliminació de l’impost de patrimoni o la reducció del dèficit públic, però l’element sobre el qual pivotava són els “grans acords”, que impliquen certa entesa entre l’arc parlamentari i els grans partits en la tasca legislativa, com són el PP i el PSOE.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.