Política

MARC LAMUÀ

Cap de llista i diputat electe pel PSC a les comarques gironines

“L’electorat ha votat pel seny i la sensatesa”

“El que destacaria del PSC és la coherència en l’acció política”

El cap de llista del PSC a les comarques gironines, el diputat electe Marc Lamuà, destaca en aquesta entrevista la coherència dels socialistes en la seva acció política, i a la vegada reclama a tots els partits recuperar “el seny i el diàleg”.

Primera força política a les comarques gironines. Els vots són clars. Ara bé, com valora el seu resultat?
Crec que hem entès el que ens estan dient amb aquesta confiança tan aclaparadora, que ens permet tornar a ser primera força a la demarcació de Girona. El missatge és clar: volen que el seny, que la sensatesa, que tot això que els socialistes ja hem practicat en aquesta legislatura, no només a Madrid, sinó també a Catalunya molt particularment, i també a comarques gironines, sigui el que aportem i traslladem a la política estatal. Com a primera força política gironina, hi treballarem.
És realment conscient de l’efecte del vot útil?
En soc totalment conscient. Sé que tenim un cert vot prestat, no seríem justos si no ho entenguéssim així. Però penso també que l’electorat ha entès el que hem dit sincerament durant tota la campanya: que si hi ha un vot per frenar l’extrema dreta a l’Estat i a Catalunya, queda clar que el millor vot és el del PSC. L’electorat ha votat el seny i la sensatesa.
Deia abans que ha entès el missatge de l’electorat. Però de què té ganes realment la gent?
Després d’uns anys de molt desgast, sobretot en la política catalana, la gent té moltes ganes de saber realment el que vota; és a dir, no trobar-se després amb circumstàncies que no se li havien dit i que no es poden complir. El que destacaria del PSC és la coherència en l’acció política.
Preparat per a unes segones eleccions?
Estic d’acord amb el president, Pedro Sánchez, quan diu que hi ha marge per negociar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.