Política

MARTA MADRENAS

DIPUTADA ELECTA DE JUNTS AL CONGRÉS

“No decebrem el sentit del vot independentista”

“Ha estat un toc d’atenció per l’aturada d’avenços”

Han perdut 25.251 vots respecte al 10 de novembre del 2019, però han aconseguit l’objectiu de mantenir els dos diputats. I Junts és decisiu.

Quina reflexió en fa, dels resultats del 23-J?
Hi ha diversos factors. Per una banda, l’abstenció. Per altra part, és estiu i l’esgotament general de la ciutadania també hi ha tingut molt a veure. Però en cap cas des de Junts obviem que certa part de l’independentisme viu amb certa frustració els moments actuals d’aturada d’avenços. I així han volgut mostrar la seva frustració. Ha estat un toc d’atenció als partits independentistes. És cert que Junts hem estat els menys damnificats, i en aquest sentit vull donar les gràcies a la ciutadania gironina independentista que ens ha donat suport confiant que defensarem el que hem dit i que pensem fer. És un resultat molt insòlit i efectivament som molt decisius. En aquest sentit, ara treballarem per explorar primer internament quina estratègia hem de seguir. Vull dir a la gent que ens ha fet confiança que no decebrem el sentit dels seus vots.
També hi ha hagut el vot de la por.
Efectivament, hi ha hagut una polarització d’aquesta por cap a l’extrema dreta que ha provocat la victòria del PSC a tot Catalunya.
Tot i la davallada, hi ha municipis gironins que s’han mantingut feus de Junts.
Fa pocs mesos que hem passat unes municipals i penso que queda clar que la gent vota diferent en funció dels comicis. Els votants actuen amb maduresa i decideixen votar diferent en un àmbit o en un altre.
Com afrontarà la nova etapa a Madrid?
Tenim molta feina i a mi m’agrada fer feina. Ho entomo amb molta responsabilitat i orgull. Ara que es poden produir situacions en què podem tenir certa incidència, encara més responsabilitat en allò que ens interpel·la a Junts: pensar en Catalunya. I això és l’exercici del dret a l’autodeterminació, l’amnistia a tots els represaliats...



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.