Economia

El Banc Santander guanya 5.241 milions el primer semestre, nou rècord

Creix un 7% respecte al mateix període de l’any passat i s’incrementa un 13,6% el marge d’interessos

El Banc Santander ha tornat a superar els seus rècords, després que en la primera meitat d’aquest any 2023 hagi tingut uns beneficis de 5.241 milions d’euros, la qual cosa suposa un 7,2% més que el mateix període de l’any passat. El banc presidit per Ana Botín ha presentat aquest dimecres els seus resultats trimestrals, que dibuixen unes perspectives afalagadores. De fet, el segon trimestre d’aquest any també millora resultats respecte a l’any passat, amb prop de 400 milions de més, en assolir la xifra de 2.672 milions de beneficis, alhora que es creix un 4,5% respecte al primer trimestre d’enguany.

L’alça dels tipus d’interès, amb la política per aturar la inflació del BCE, ha contribuït què es disparin els beneficis d’aquesta entitat bancària que segueix batent rècords. El resultat abans d’impostos del banc per aquest semestre és de 8.329 milions d’euros, prop de 400 milions més que el primer semestre de l’any passat, la qual cosa suposa un 5% més. Si es desgranen els resultats del grup Santander per territoris, l’Estat espanyol és un punt on el negoci creix amb força, un 73,6% més de beneficis, que se situen en 1.132, més d’una quarta part del volum de negoci. Al continent, l’increment del 37,9% catapulta els beneficis del semestre fins als 2.536 milions i això compensa amb escreix la davallada del 14,7% a Amèrica del Nord o del 25,1% a Amèrica del Sud, concentrades en especial a Brasil, amb un 39,7% menys de beneficis.

La salut del negoci bancari de Santander és plena i aspira a arribar als 10.000 milions de beneficis. L’avalen els 14.299 milions de marge de benefici d’aquest segon trimestre, un 2,6% més que el trimestre anterior i que reforça la bona tendència que fa enfilar encara més el negoci de les entitats financeres a l’Estat. De moment, aquests números fan que dels 10.000 milions de benefici anual ja s’hagi assolit més de la meitat, amb els 5.241 del primer semestre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.