Economia

L’economia gironina millora en el segon trimestre amb 10.000 nous llocs de treball

La demarcació experimenta una disminució de l’atur i un augment en el sector serveis

L’economia de la demarcació de Girona ha registrat una millora significativa durant el segon trimestre en comparació amb els últims tres mesos, segons informa l’Enquesta de la Població Activa (EPA). Durant aquest període, s’han creat 10.000 nous llocs de treball a la regió, i ha impulsat la taxa d’atur fins a un 8,77%, situant-se a dos punts i mig per sota del trimestre anterior.

D’acord amb les dades recollides, a finals de març, hi havia 355.400 ocupats, mentre que a finals de juny, la xifra va augmentar a 365.400. D’altra banda, actualment hi ha 35.100 persones desocupades a Girona, 10.100 menys a l’anterior trimestre, que comptava amb 45.200 persones en aquesta situació. Aquesta millora s’ha produït coincidint amb l’inici de la temporada turística, que ha tingut un impacte positiu en l’ocupació, especialment en el sector dels serveis, que ha experimentat un considerable increment d’11.500 ocupats en comparació amb el primer trimestre.

L’ACN informa que el sector de serveis ocupa un total de 266.900 persones, seguit a certa distància pel sector de l’agricultura amb 3.000 ocupats més. D’altra banda, els sectors de la indústria i la construcció han tingut pèrdues d’ocupació, amb 3.700 i 800 llocs de treball menys, respectivament.

Tot i aquesta millora en l’economia de Girona, la demarcació encara no ha aconseguit recuperar els nivells previs a la pandèmia, ja que el segon trimestre de l’any passat es va tancar amb 375.200 ocupats, que va ser la xifra més alta en tota la sèrie històrica. Aquesta dada indica que encara hi ha un camí per recórrer per arribar a la plena recuperació econòmica de la regió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.