Economia

Foment demana prudència davant les dades d’augment de l’ocupació

Alerta del comportament dispar de l’ocupació per sectors i destaca que la creació de llocs de treball es produeix bàsicament en el serveis

Foment del Treball ha fet una crida a la “prudència” després que es publiquessin les dades del segon trimestre de l’Enquesta de Població Activa que evidencien un augment destacat dels llocs de treball i que situa la taxa d’atur del Principat en només el 8,44%. Malgrat que la patronal catalana valora “positivament” les dades, posa l’accent en què hi ha un “comportament dispar” per sectors i que la creació de llocs de treball se centra sobretot en els serveis. De fet, recalca que “en nombrosos sectors persisteixen les dificultats per trobar el perfil professional que cobreixi les seves demandes”, segons assegura en un comunicat de premsa, i d’aquí parteix la moderació en l’alegria.

Sí que remarca que els augments de l’ocupació i la disminució de l’atur són “especialment rellevants”, fins i tot tenint en compte que el segon trimestre és un període “tradicionalment positiu en termes de creixement de l’ocupació”. Alhora, subratlla el fet que la taxa d’atur a Catalunya estigui tres punts per sota de la mitjana estatal (11,60%).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.