Economia

ECONOMIA

La inflació a la zona euro baixa dues dècimes al juliol

Els aliments, l’alcohol i el tabac van ser els principals factors que van influir en els preus, ja que van registrar la taxa anual més elevada, el 10,8%, segons les dades preliminars que ha publicat aquest dilluns l’oficina d’estadística comunitària Eurostat

La inflació interanual a la zona euro es va situar al juliol al 5,3%, dues dècimes per sota de la taxa del juny, segons les dades preliminars que ha publicat aquest dilluns l’oficina d’estadística comunitària Eurostat. Els aliments, l’alcohol i el tabac van ser els principals factors que van influir en els preus, ja que van registrar la taxa anual més elevada —el 10,8%, respecte l’11,6% del juny—. Per darrera es van situar els serveis, amb un 5,6%, en comparació amb el 5,4% del mes anterior.

Pel que fa als béns industrials no energètics, la taxa interanual es va situar en el 5,0%, davant del 5,5% del juny i respecte la baixada de la taxa de l’energia, al juliol va ser del 6,1%, mentre que el mes anterior havia estat del 5,6%.

Per països, a l’Estat espanyol la taxa d’inflació es va situar el setè mes de l’any al 2,1%, una de les més baixes de la UE juntament amb les de Luxemburg (2,0%) i Bèlgica (1,6%). En canvi, les més altes al juliol es van registrar a a Eslovàquia (10,2%), Croàcia (8,1%), Lituània (7,1%) i Àustria (7,0%). La taxa a Alemanya va ser del 6,5%, mentre que a l’Estat francès es va situar en el 5,0%.

Eurostat publicarà les dades definitives de la inflació al juliol el proper 18 d’agost.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.