Política

El PSOE retreu al PP que busqui trànsfugues entre els socialistes

Bolaños troba “inacceptable” la crida dels populars a “trair” els electors

Montero creu que “estan desesperats”

El PSOE ha carregat contra el Partit Popular per buscar els quatre vots que li falten per la majoria necessària en la investidura d’Alberto Núñez Feijóo entre les files socialistes. En una compareixença davant la premsa a París recollides per les agències, el ministre de la Presidència en funcions, Félix Bolaños, ha demanat al PP que “deixi d’enredar” amb possibles nous suports a la investidura, quan “evidentment” sap que només obtindrà 172 vots a favor i que busca una repetició electoral.

Per Bolaños, “no deixa de ser una forma molt estranya d’abordar una possible investidura fent crides a la traïció de diputats que han estat elegits amb el vot de socialistes precisament per parar en sec la coalició ultra del PP i Vox”. El ministre ha afegit que “no tindran cap èxit, evidentment, tindran els 172 suports de la coalició del PP i Vox i els dos diputats que han sumat”, però “el fet que haguem de fer hipòtesis sobre la traïció és quelcom que s’hauria de fer mirar el PP”, ha dit, perquè “és inacceptable cridar al transfuguisme i a la traïció als electors i als ciutadans”.

Bolaños també ha donat la “benvinguda” irònicament al PP en el “diàleg” amb els independentistes, un cop els populars han assegurat que tenen intenció de parlar amb ERC i Junts per a una eventual investidura del líder del PP. “Benvinguts al diàleg”, ha dit abans de qualificar de “curiós” que “quan el PSOE es reuneix amb nacionalistes i independentistes és per trencar Espanya, i quan ho fa el PP és pel bé d’Espanya”.

Per Bolaños, el mes que queda fins al ple d’investidura del 26 i el 27 de setembre “se li farà llarguíssim” al PP, que haurà d’estar “tot un mes fingint que pot obtenir suports” tot i saber que tindran “els mateixos suports que la nit electoral: 172 vots favorables i 178 desfavorables”. En realitat, segons Bolaños, el PP “treballa en una repetició electoral”, mentre que el PSOE treballa efectivament perquè “hi hagi un govern en plenitud de funcions tan aviat com sigui possible”.

“Perdre temps i diners”

Per la seva banda, la número dos del PSOE i ministra d’Hisenda en funcions, María Jesús Montero, ha demanat al PP que no faci crides al transfuguisme del PSOE perquè trenquin la disciplina de vot: “S’ha d’estar desesperat”, ha dit després de saber que el dirigent popular Borja Sémper ha apel·lat als socialistes per abordar grans qüestions del país “amb profunditat”, per bé que Sémper ha negat que la seva crida es limiti als diputats “incòmodes” del PSOE.

En una entrevista a TVE, Montero ha criticat el candidat popular, Alberto Núñez Feijóo, per fer “perdre temps i diners” amb una investidura que preveu fallida per manca de suports. “Tenen poc a parlar perquè els grups ja li han dit que no aniran de la mà de la ultradreta”. En canvi, ha dit, el PSOE treballa “des del primer dia” per una investidura de Sánchez.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.