Economia

Segon trimestre amb preus d’habitatge a l’alça

Els pisos són un 3,2% més cars que en el mateix període de l’any passat

Segon trimestre amb els preus d’habitatge a l’alça. Des del mes d’abril al juny, el preu dels immobles va pujar un 1,8% respecte els tres mesos anteriors, segons les dades publicades per l’Institut Nacional d’Estadística (INE). I en comparació amb el segon trimestre de l’any passat, el preu de l’habitatge és un 3,2% més car. En els dos casos, però, les pujades de Catalunya van situar-se per sota de la mitjana del conjunt de l’Estat, on els habitatges es van encarir un 2,1% respecte del primer trimestre i un 3,6% en comparació amb el mateix període de fa un any.

En comparació amb el primer trimestre, els habitatges que més es van encarir a Catalunya entre abril i juny van ser els de segona mà, que van pujar un 1,8%. Al seu torn, els d’obra nova van encarir-se un 1,3%. En canvi, en relació amb el segon trimestre del 2022, els preus han pujat més entre els pisos nous (+7,8%), que no pas en els usats (+2,6%). Les dades arriben en un context marcat per la pujada dels tipus d’interès.

Per comunitats autònomes, el preu de l’habitatge va pujar arreu durant el segon trimestre, tant si es compara amb el trimestre anterior com si es fa en relació amb el mateix període de l’any passat. Respecte de les dades de fa un any, Navarra (+5,6%), Cantàbria (+4,7%) i Andalusia (+4,5%) són les comunitats on més s’han encarit els pisos. En comparació amb el primer trimestre, els augments més pronunciats de preu s’han registrat a Extremadura (+3%), Castella la Manxa (+2,9%) i Andalusia (+2,7%).

Les dades de l’INE s’estudien a partir del 95% de les compravendes fetes a l’Estat durant el trimestre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.