Economia

Roca retreu al Govern que no sigui “prou valent” per tirar endavant una Llei de Cambres

A deu dies de eleccions fa balanç i admet una “gran frustració” perquè la normativa és “una de les assignatures pendents”

La presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona, Mònica Roca, ha retret al Govern que no sigui “prou valent” per tirar endavant una Llei de Cambres catalana. En la roda de premsa de balanç del seu mandat al capdavant de l’organisme, Roca ha admès “gran frustració” per no haver pogut materialitzar la normativa i ha assegurat que és una de les “assignatures pendents”. “El Govern quan no pren decisions, o no ho fa amb celeritat, perjudica l’empresariat”, ha etzibat Roca. A deu dies de les eleccions a la Cambra, l’actual presidenta de l’ens ha demanat mantenir el “llegat” del seu mandat, que ha qualificat de “molt positiu”. “Confio en el seny de qualsevol que agafi les regnes de la institució”, ha dit.

Roca es troba a la recta final del seu mandat, ja que entre el pròxim 15 i 20 de setembre se celebren les eleccions per renovar el ple de la Cambra de Comerç que, al seu torn, ha d’escollir el nou equip de govern. En les eleccions, Roca repeteix com a candidata de la llista ’Eines de País’, de perfil independentista i recolzada obertament per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC).

En la roda de premsa d’aquest divendres, Roca ha repassat els projectes que ha dut a terme al capdavant de l’organisme durant els últims anys i ha assegurat que el “repte” ha estat “apropar” la institució “a tot l’empresariat”. “Hem intentat de valent fomentar el diàleg entre tots els agents econòmics, tot i que no sempre ens n’hem sortit”, ha admès. “Nosaltres no hem deixat de dir des del primer fins a l’últim dia que la millor política per aquest país és la de tenir un Estat propi”, ha agregat, preguntada pels interessos del seu mandat.

A banda de la Llei de Cambres, Roca ha assegurat que deixa un “fotimer de coses per fer”, entre altres el projecte per traslladar-se a un edifici del 22@.

En relació amb els canvis al ple de la Cambra, que va reduir de catorze a dues les cadires de pagament -anomenades també cadires de plata-, Roca ha considerat que ha estat una “bona notícia en termes de democratització”. “Aquesta no és la manera d’estar a la Cambra”, ha dit Roca. Les dues cadires de plata enguany estan buides.

Després de tot, Roca ha assegurat que la legislatura ha estat “molt cohesionada” i ha celebrat que enguany la institució sigui “més oberta, més digital, més moderna i molt més propera a l’empresariat”. Segons les xifres publicades per la institució, durant el mandat 2019 – 2023 ha donat serveis a més de 56.000 empreses i ha impulsat 45 projectes sota el programa estratègic Catalunya 2030 – 40. Entre les iniciatives, durant el balanç Roca ha destacat el Centre Blockchain de Catalunya, la Xarxa de negocis Cambra, la reactivació de la Unió de Polígons Industrials o l’Observatori Dona Empresa i Economia, entre altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.