Política

Els ultres es tornen a manifestar davant la seu de la Generalitat a Madrid

La concentració convocada per la Falange demanava la il·legalització dels “partits separatistes”

Entre els participants hi havia un dels assaltants de la llibreria Blanquerna

Deu anys després de l’assalt a la llibreria Blanquerna de Madrid per un grup d’ultradretans, l’extrema dreta s’ha tornat a manifestar aquest dilluns davant la seu de la Generalitat a Madrid.

A la concentració, convocada per la Falange Espanyola de las Jons per demanar la “il·legalització dels partits separatistes” i reivindicar la “unitat d’Espanya”, hi han acudit desenes de persones, segons informa l’agència ACN.

Els representants del partit ultradretà han carregat contra la negociació de partits estatals com el PSOE i Sumar amb l’independentisme per a la investidura. Segons ells, la delegació catalana a Madrid de “cova de lladres separatistes, assassins d’Espanya i mantinguts del sistema”.

La convocatòria també ha recordat l’assalt ultra a la Blanquerna fa deu anys. El cap estatal de la Falange, Norberto Pico, ha defensat els 14 condemnats per l’assalt. Pico ha lamentat que es condemnés “patriotes” mentre l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont està “fugat”. Un d’ells, Manuel Andrino, ha denunciat que van ser víctimes dels “gossos de presa” del sistema.

La mobilització ha acabat amb la salutació feixista, crits d’“arriba Espanya!” i el cant del Cara al sol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.