Economia

Pimec alerta que l’augment de preus “s’està traslladant” a tots els sectors

La patronal demana estendre la rebaixa de l’IVA també a la carn i el peix perquè “pràcticament no s’ha notat”

Pimec alerta que l’encariment dels aliments i les matèries primeres “s’està traslladant” a la resta de sectors. Després de conèixer les dades de l’IPC del mes d’agost, la patronal de les petites i mitjanes empreses avisa que “no s’està contenint” la inflació subjacent i pronostica que l’indicador “podria repuntar” el mes de setembre. “Els efectes de segona ronda no s’estan revertint”, defensa Pimec en un comunicat, avisant de la possibilitat que l’encariment dels preus es traslladi entre productes i alimenti encara més l’espiral inflacionista. Per tot plegat, la patronal insisteix a estendre la rebaixa de l’IVA dels aliments bàsics a la carn i el peix perquè creu que la mesura tal com està actualment “pràcticament no s’ha notat”.

A més, Pimec lamenta que “la única” mesura per frenar l’augment de la inflació sigui l’augment dels tipus d’interès, que assegura que pot comportar “més perjudicis que beneficis” a l’actual situació econòmica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.