Economia

El govern espanyol avisa que la campanya de l’oli serà “anormalment baixa”

Xifra la producció en 663.000 tones, la meitat que una campanya “normal”

Admet que els preus són “alts” i que hi ha hagut un increment “significatiu” els últims mesos

El govern espanyol ha avisat que la campanya de l’oli d’enguany, tot i ser millor que la de l’any passat, serà “anormalment baixa”. Així ho ha dit el ministre d’Agricultura, Luis Planas, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, on ha xifrat la producció en 663.000 tones, el que implica una disminució “molt significativa”, al voltant del 55%, respecte d’una campanya “normal”. En aquesta línia, Planas ha admès que els preus de l’oli actualment són “alts” i que hi ha hagut un encariment “significatiu” durant els últims mesos. Tot i que ha evitat fer pronòstics de cara al futur, ha advertit que “hi ha una correlació evident entre volum de producció i preu”. La campanya de l’oli conclou el pròxim 30 de setembre.

Planas també ha apuntat que les pluges dels últims mesos han tingut un “efecte positiu” en la producció. Així mateix, el titular d’Agricultura ha indicat que l’evolució de la situació climàtica durant les pròximes setmanes serà “determinant” per la nova campanya.

En relació amb els preus, després que aquest dimarts l’INE hagi publicat les dades d’inflació de l’agost, Planas ha assegurat que l’alimentació mostra una “estabilització amb tendència a la baixa”. Ara bé, el ministre també ha lamentat “l’increment significatiu” del preu de l’oli. Segons l’INE, l’oli d’oliva durant l’agost s’ha encarit un 52,5% en comparació amb fa un any i un 8,7% respecte del juliol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.