Salut

salut

Es redueixen un 34,5% les operacions fora de termini

El nombre de pacients operats fora de termini ha baixat un 34,5% en el primer semestre de l’any. De les 18.670 persones que van haver d’esperar massa per una intervenció el 2022 s’ha passat a 12.228 persones. Ara bé, un total de 63.650 pacients han hagut d’esperar per una prova diagnòstica, un 0,5% més que l’any passat, i 162.329 pacients per a una visita a l’especialista, un 13% més que l’any anterior. Aquests són els primers resultats del pla d’accessibilitat per millorar les llistes d’espera presentat avui pel conseller Manel Balcells a la comissió de Salut del Parlament. Balcells ha destacat l’augment de l’activitat i ha atribuït les demores en proves i consultes externes a la millora de l’accessibilitat a l’atenció primària i al fet que es fan més derivacions.

La demanda d’una primera visita a l’especialista (consulta externa) ha augmentat un 8% i pel que fa a les proves diagnòstiques, les peticions han crescut un 14% respecte a l’any passat. Als CAP, el 64% d’usuaris tenen visita abans de cinc dies, quan l’any 2022 aquest percentatge era del 52%.

El pla, amb una partida de 110 milions d’euros, té entre els seus objectius que l’any vinent totes les proves i les operacions es facin dins el temps de garantia. Pel que fa a l’atenció primària, l’objectiu és que a finals d’any el 70% dels usuaris puguin tenir cita amb el metge de família, pediatria o infermeria abans de cinc dies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.