Política

EH Bildu convoca una manifestació per impulsar el debat territorial

Otegi considera prescrit el model “tancat amb molts cadenats” des del 1978

EH Bildu ha convocat una manifestació el pròxim 18 de novembre a Bilbao per tal d’impulsar el “debat territorial” que, a parer de la formació, centrarà l’agenda política els pròxims mesos. Així ho ha confirmat el coordinador d’EH Bildu, Arnaldo Otegui, que ha indicat que la convocatòria, que encara no té lema, ha estat decidida durant la reunió de la mesa política del partit celebrada a Sant Sebastià.

“És un debat polític d’envergadura, prou important perquè els bascos hi siguem presents fent-hi propostes constructives“, ha aclarit Otegi en declaracions recollide sper Efe. El líder abertzale considera que en la data fixada ja s’haurà definit la investidura a l’Estat, tot i que, a parer seu, el debat serà pertinent tant si s’hi ha pogut formar govern “de progrés” entre PSOE i Sumar amb el suport “d’un bloc netament plurinacional“, com si cal repetir eleccions generals. Segons Otegi, el model territorial que es va voler tancar amb “molts cadenats” l’any 1978 “actualment està en crisi”.

Sobre la investidura, Otegi no ha volgut comentar l’estratègia de Junts en la negociació amb el PSOE i ha optat per un “silenci prudent”, davant del que ha definit com a “obra d’orfebreria” per aconseguir acords. Tanmateix, ha apuntat que “aspirar a governar sense donar-hi res a canvi no té sentit ni és raonable”.

“Continuarem pel mateix camí –ha assegurat el coordinador d’EH Bildu–, poc soroll i molta feina”, després de recordar que des del primer dia van dir que donarien suport a la investidura si el govern el formaven PSOE i Sumar. Per ell, tot i que hi ha gent que troba una millor estratègia “posant línies vermelles en públic”, aquest “no és l’estil d’EH Bildu”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.