Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Rússia torna a bombardejar el port d’Izmaïl al Danubi, a tocar de la frontera amb Romania

Les forces russes han llançat trenta-vuit drons

L’atac ha causat danys en infraestructures

Les forces russes han llançat aquesta matinada un nou atacat amb drons contra la província ucraïnesa d’Odessa, que ha afectat diverses infraestructures del port d’Izmaïl, al Danubi, a tocar de la frontera amb Romania, país membre de la UE i de l’OTAN. A causa de l’atac han resultat ferits dos conductors i han patit danys diversos magatzems, “prop de trenta camions” i “sis furgonetes“, segons una informació del governador militar de la província recollida aquest dimarts per l’agència Efe.

Segons les forces aèries ucraïneses, Rússia ha llançat 38 drons de fabricació iraniana en el que sembla ser un nou atac contra el sector de les exportacions agrícoles ucraïneses. Vint-i-sis dels aparells voladors no tripulats han estat abatuts per les defenses antiaèries, mentre que els dotze restants han caigut sobre la ciutat industrial de Kriví Rih, on han resultat afectades les instal·lacions d’una empresa.

“Desgraciadament, en el districte d’Izmaïl hi ha hagut impactes en infraestructura portuària”, ha explicat el cap de l’Administració Militar d’Odessa, Oleg Kiper, que ha dit que l’atac amb aparells voladors no tripulats ha durat dues hores.

A causa de l’atac rus, el pas fronterer entre Ucraïna i Romania ha estat suspès aquest dimarts. El pas d’Orlivka-Isaccea al riu Danubi ha estat tancat i el trànsit es desvia cap a altres punts, segons Andrii Demchenko, portaveu del Servei de Guàrdia de Fronteres d’Ucraïna. La cadena nord-americana CNN informa que la suspensió ha estat confirmada per les autoritats frontereres romaneses.

D’altra banda, segons informen les agències internacionals, el Ministeri de Defensa romanès ha informat aquest dimarts que estudia la compra de 32 avions de combat F-35 als Estats Units.

D’altra banda, el Servei de Seguretat d’Ucraïna ha informat de la mort de vuit militars russos en un atac amb el sistema de míssils nord-americà HIMARS contra un lloc de comandament rus a la part ocupada de la província de Kherson.

Moscou mostra un vídeo amb l’almirall Sokolov

Per la seva part, el Ministeri rus de Defensa ha difós imatges del comandant de la flota russa de la mar Negra, l’almirall, Viktor Sokolov, durant una reunió, desmentint la reivindicació de Kíiv que el militar havia mort en un bombardeig ucraïnès divendres passat a Crimea.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.