Política

Moscou concentra més de 400.000 soldats en territori ucraïnès ocupat, segons Kíiv

L’exèrcit rus intenta guanyar terreny prop de les localitats ucraïneses d’Avdiivka, Marinka i Kupiansk

La flota russa al mar Negre repel·leix un atac contra Sebastòpol

Més d’un any i mig després de l’inici de la invasió russa d’Ucraïna, el 24 de febrer de 2022, continuen els atacs per part, d’una banda, i de l’altra. Rússia concentra en territori ocupat ucraïnès a més de 400.000 soldats, segons declaracions del representant del servei de la intel·ligència militar ucraïnesa (GUR), Andri Yusov, al canal de Televisió Kíiv TV recollides per l’agència Efe. “Tenen suficients tropes per operacions diferents en diferents seccions del front”, ha dit Yusov, que ha qualificat de “considerable” la quantitat de militars russos desplegats a Ucraïna.

Segons reconeix el mateix Estat Major de l’exèrcit ucraïnès, Rússia ha passat a l’ofensiva en els fronts de l’est i el nord-est, i llança atacs constants per continuar guanyant terreny prop de les localitats ucraïneses d’Avdiivka, Marinka i Kupiansk.

La flota russa, per la seva banda, ha repel·lit aquest dimarts a primera hora del matí un atac ucraïnès contra Sebastòpol. Milhaïl Razvozhaev, governador de Sebastòpol, a la península de Crimea annexionada il·legalment per Rússia el 2014, assegura que es tractava, probablement, d’un atac de “sabotatge submarí” per part d’Ucraïna, segons avança l’agència Reuters. A més, el Ministeri de Defensa rus ha avançat que les forces del president Vladímir Putin, han destruït tres vaixells sense tripulació que Ucraïna havia situat en el mar Negre. L’agència Efe informa també que les tropes russes han frustrat aquest dimarts un intent de desembarcament ucraïnès al marge esquerre del riu Dnièper, a la regió de Khàrkiv.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.