Política

El govern trasllada al PSOE la pressió per tancar ja un acord

Tots els senyals, o si més no la majoria, apunten que l’acord per a la investidura de Pedro Sánchez està més que ben encarrilat, i davant d’això, el govern de Pere Aragonès va voler recalcar ahir la idea que, arribats fins aquí, depèn únicament i exclusivament del PSOE que es pugui rematar o no la feina. Així ho va dir la portaveu de l’executiu català, Patrícia Plaja, que en la roda de premsa posterior de la reunió setmanal del govern va manifestar que si els socialistes acaben fent seves “per necessitat” les propostes plantejades pels partits independentistes –des de l’amnistia a avenços en matèria de finançament o el traspàs de Rodalies– hi haurà acord i, per tant, ja es podria celebrar la setmana entrant mateix el ple d’investidura, com sembla que així serà. Malgrat que des del govern també es vol mantenir una actitud de prudència, amb l’argument que no és ell qui negocia amb el PSOE sinó ERC o Junts, Plaja també va valorar com un “gest” positiu el fet que els socialistes s’hagin vist cara a cara amb Carles Puigdemont. Pel que fa a la lletra petita d’una eventual entesa, l’executiu de Pere Aragonès també remarca que hi ha línies vermelles, i que la llei de l’amnistia no pot deixar enrere cap represaliat, com ara els encausats pel Tsunami.

http://www.elpuntavui.cat/politica/article/17-politica/2350284-el-govern-trasllada-al-psoe-la-pressio-per-tancar-ja-un-acord-d-investidura.html

2350284



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.