Societat

Almenys 9 ferits i més de 400 avisos al 112 per l’episodi de vent

Protecció Civil manté l’alerta del pla Ventcat fins diumenge

La caiguda d’un arbre afecta 9 persones en una escola de Barcelona, 7 dels quals menors

Un rètol de l’enllumenat de Nadal barceloní cau a la Gran Via

L’alerta per l’episodi de ventades, que ja ha provocat 9 ferits per la caiguda d’un arbre, es mantindrà fins diumenge, tot i que amb més o menys intensitat segons la zona, segons la predicció del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).

Divendres i dissabte es preveuen ratxes de vent que poden superar els 72 Km/h a cotes altes del Pirineu. A partir d’aleshores la probabilitat de superar aquest llindar es reduirà i la seva distribució geogràfica serà de caràcter local dins la zona d’avís.

La borrasca Ciarán ha provocat aquest dijous ratxes de vent de component sud i est a gran part de Catalunya, en alguns casos superiors als 100 Km/h a punts del Pirineu i a la costa gironina. Els cps més forts s’han registrat al Puig Sesolles (Vallès Oriental), de 157,7 km/h; a Portbou (Alt Empordà), 123,1 km/h; Alguaire (Segrià), 107,6 km/h, i als Hostalets de Pierola (Anoia), 90,7 km/h.

Protecció Civil manté activada l’alerta del pla Ventcat però rebaixa a la fase prealerta el pla Procicat per l’estat de la mar. No obstant això, l’agència d’emergències de la Generalitat recomana mantenir la prudència a les zones properes a espigons, esculleres i, en general, on trenquin les onades. El litoral ha viscut avui una jornada amb la mar força alterada, amb onades de fins a cinc metres.

Més de 400 avisos al 112

El telèfon d’emergències 112 ha rebut fins a les vuit del vespre d’aquest dijous 418 trucades per 273 incidents relacionats amb el temporal de vent i onatge. La major part dels avisos han estat per la caiguda d’elements a la via pública, com ara enllumenat de Nadal, branques i arbres. Bona part de les trucades, (215, el 55,8% del total) han tingut l’origen al Barcelonès.

Els Bombers de la Generalitat han rebut un total de 268 avisos entre les 5 del matí i les deu de la nit, cap de les quals greus. La immensa majoria de les actuacions han estat per retirar arbres i branques que han caigut a la via pública i assegurar elements de façanes que perillaven de caure. De les quatre a les sis de la tarda és quan s’han rebut més avisos, 104. Gran part de les sortides han estat a les regions d’emergències Metropolitana Sud, amb 95 avisos, i la Metropolitana Nord, amb 77. A la regió d’Emergències de Girona han fet 37 intervencions; a la de ; a les Terres de l’Ebre, 18, a Lleida, 17; a Tarragona, 16, i a la del Centre, 8.

Nou ferits en una escola de Barcelona

L’incident més greu ha passat a l’escola 30 Passos de la Sagrera, al districte de Sant Andreu de Barcelona, on la caiguda d’un arbre al pati ha provocat 9 ferits, 7 dels quals menors d’edat, segons ha informat el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Els dos adults han estat atesos i traslladats en estat de gravetat menor a l’Hospital de Sant Pau. Dels set nens afectats, tres han patit lesions lleus i han estat donats d’alta al mateix lloc dels fets. Tres més han estat atesos a l’Hospital de Sant Pau, un en estat de gravetat menor i dos per ferides lleus. Un altre menor ha estat traslladat a l’Hospital del Vall d’Hebron en estat lleu.

A la cruïlla de la Gran Via de les Corts Catalanes i el passeig de Gràcia de Barcelona ha caigut un rètol de grans dimensions l’enllumenat de Nadal, segons ha informat l’Ajuntament de la capital catalana. L’incident no ha deixat ferits ni ha afectat vehicles, però ha obligat a tallar la Gran Via i a tancar l’accés al Metro en aquest punt. Els Bombers de Barcelona s’han desplaçat al lloc per comprovar l’estat de la resta de la instal·lació.

L’Ajuntament de Barcelona ha tancat els parcs i jardins fins a nou avís.

La caiguda d’un arbre al quilòmetre 15 de la B-23 ha obligat a tallar un carril d’aquesta via en sentit Barcelona a l’altura del Papiol. El tall s’ha produït poc abans de les cinc de la tarda i durant uns vint minuts, segons ha informat el Servei Català de Trànsit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.