Política

La família de l’oftalmòleg palestí de l’hospital de Palamós aconsegueix sortir de Gaza

Bashir El Hayek agraeix “de tot cor” les mostres de solidaritat i espera retrobar-se aviat amb la dona i els fills

La família del metge palestí Bashir El Hayek, cap d’Oftalmologia de l’hospital de Palamós (Baix Empordà), ha aconseguit marxar de Gaza i arribar fins a Egipte. Des d’allà, la seva dona i els quatre fills estan esperant que se’ls repatriï a l’estat espanyol. Segons informa el sindicat Metges de Catalunya i recull l’Agència Catalana de Notícies, el mateix El Hayek els ha fet saber que es troben bé. Impacient per retrobar-se amb ells, el metge agraeix “de tot cor” les mostres de solidaritat rebudes, l’escalf dels seus companys de feina i el ressò que s’ha fet del cas. El sindicat celebra “amb joia” l’evacuació de la família del metge i se suma a les peticions internacionals d’alto el foc damunt la població civil i els hospitals de Gaza, que pateixen bombardejos “incessants”.

Bashir El Hayek és cirurgià i cap del servei d’Oftalmologia de l’hospital de Palamós. Ell és palestí i té la nacionalitat espanyola. La seva dona i els quatre fills, tots ells amb doble nacionalitat, residien a Gaza quan va esclatar el conflicte amb Israel. Amb l’escalada dels bombardejos, El Hayek va demanat al Ministeri d’Exteriors que repatriés la seva família, i lamentava la manca d’actuacions per part de l’administració.

La seva situació, i també la d’un altre metge de l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) de la Bisbal, Raghid Aburamadan, que també tenia la família atrapada a Gaza, es va traduir en concentracions de suport a l’exterior de l’hospital. Els seus companys de feina reclamaven a la Generalitat que intercedís davant l’Estat per poder repatriar els familiars dels dos metges, i al Ministeri que reclamés que s’obrissin corredors humanitaris a la zona del conflicte.

Ara, segons ha fet públic el sindicat Metges de Catalunya, la família de Bashir El Hayek ha aconseguit marxar de Gaza. La seva dona i els quatre fills han estat evacuats de la franja i es troben a Egipte, en espera de ser repatriats, segons ha confirmat l’oftalmòleg palestí al sindicat. “Emocionat, amb un nus a la gola i impacient per retrobar-se amb ells, El Hayek agraeix de tot cor les mostres de solidaritat rebudes i el ressò que s’han fet diferents entitats i mitjans de comunicació de la situació dramàtica que ha viscut la seva família”, diu Metges de Catalunya. El sindicat celebra “amb joia” l’evacuació de la dona i els fills del docs i espera que aviat puguin retrobar-se a Palamós “per començar a refer-se físicament i mental d’uns fets tan dramàtics”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.