Política

El govern del Consell de la República avala ara els acords amb el PSOE

En un comunicat després de la investidura i que les bases preferissin el bloqueig, la direcció “valora de manera particularment positiva alguns dels elements”

El govern del Consell de la República, presidit per l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, ha fet públic el seu posicionament avalant els acords als que l’independentisme ha arribat amb el PSOE per a investir Pedro Sánchez i, en un comunicat, “valora de manera particularment positiva alguns dels elements” dels pactes assolits.

La valoració arriba després que les bases es mostressin partidaris en una consulta –no vinculant– de l’opció de promoure el bloqueig a la investidura del president a l’estat espanyol amb un 74,1%, ,i després que ERC i Junts hagin donat el seu sí a Pedro Sánchez com a president espanyol.

En el comunicat troben positiu l’inici de la tramitació de la llei d’amnistia que inclou tots els represaliats del procés d’independència perquè és “un reconeixement que no és acceptable afrontar una crisi constitucional per mitjà de la repressió penal”; la “reafirmació en la validesa i la legitimitat del referèndum de l’1-O i la Declaració d’independència del 27-O”; l’inici de la negociació fora de l’estat espanyols en les que “es proposarà la celebració d’un referèndum d’autodeterminació”; i l’establiment del mecanisme de verificació de les negociacions sobre el dret a l’autodeterminació. asseguren també que el govern del Consell estarà “amatent a l’evolució, la concreció i l’avenç d’aquests pactes”.

.Trobada estratègica

Conscients que” s’obre un procés d’incertesa on els aparells de l’Estat impossibilitaran per tots els mitjans aquest procés i podrien generar nous escenaris de repressió”, el govern del Consell de la República “reitera la necessitat de reiniciar un procés de trobada estratègica de les forces independentistes per tal que elaborin un nou marc polític propi per prosseguir el procés cap a la independència”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.