Política

Les bases del Consell de la República avalen blocar la investidura de Sánchez

Ha votat només un 4,45% del total del cens de l’ens que presideix Carles Puigdemont, precisament un dels negociadors de Junts

El 74,9% dels vots emesos per les bases del Consell de la República s’ha mostrat favorables a l’opció de promoure el bloqueig a la investidura del president a l’estat espanyol per part dels partits independentistes catalans segons els resultats provisionals de la consulta proposada per una persona registrada a l’ens. En total han votat 4.021 persones, el que representa un 4,45% de participació respecte els 90.484 persones que té el Consell de la República que presideix Carles Puigdemont, que precisament és un dels negociadors de Junts en la investidura. Els que refusen l’opció ‘del bloqueig han representat el 24,9% dels vots, mentre que un 0,2% han votat en blanc.

Segons expliquen en un comunicat , la Sindicatura Electoral va establir un calendari de tot el procés de la consulta i va estipular, tal com marca l’article 66.4 del Codi de Mecanismes de Consultes, que la proclamació de resultats provisionals havia de ser en el dia hàbil següent al de finalització de les votacions. A partir d’ara s’inicia el termini de presentació de reclamacions fins al dia 27 d’octubre i el 2 de novembre es proclamaran els resultats definitius.

Un cop finalitzada la votació i un cop fets públics els resultats, en compliment de la decisió dels inscrits que han votat en aquesta consulta ciutadana, el Govern del Consell en comunicarà el resultat a les direccions dels diferents dels partits independentistes catalans de manera immediata.

La consulta es produeix després que les bases també avalessin en una altra consulta la proposta de reestructuració institucional que va proposar Puigdemont per eliminar l’Assemblea de Representants del Consell de la República elegida el 2021 per crear dos òrgans nous.

En una entrevista a Catalunya Ràdio fa dues setmanes, el vicepresident Toni Comín va avisar que la consulta interna a les bases sobre el bloqueig de la investidura de Sánchez “no vincula els negociadors” encara que Puigdemont sigui el president del Consell. “Qui negocia no és el Consell, són els partits polítics”, va argumentar. L’eurodiputat va explicar que faran la “pedagogia necessària” perquè “seria millor” que, en la consulta interna, guanyes l’opció de seguir negociant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.