Política

política

Requisada una pistola a un militar en la protesta contra l’amnistia a Ferraz

La policia va intervenir l’arma a un alferes de l’exèrcit de terra destinat a l’Acadèmia General de Saragossa

Suposa una infracció de la llei de seguretat ciutadana

Sis detinguts per desordres i enfrontaments en una nova nit violenta davant la seu del PSOE

Agents de la policia espanyola que estaven desplegats en tot el perímetre de la seu del PSOE al carrer Ferraz de Madrid van requisar la nit de dissabte una pistola a un militar en actiu, concretament un alferes de l’exèrcit de terra a l’Acadèmia General de Saragossa. En l’escenari on des de fa dues setmanes es concentren manifestants en contra de l’amnistia i del govern de Pedro Sánchez i on es registren cada nit enfrontaments amb la policia i imatges pròpies de la kale borroka com ara la crema de contenidors, a les deu de la nit un escorcoll practicat en un control de seguretat al carrer Marqués de Urquijo, adjacent a Ferraz, va ser el que va permetre detectar l’arma, que va ser intervinguda immediatament junt amb la documentació o guia de pertinença que és expedida a nom del titular del registre. La nit de dissabte es va cloure amb sis detinguts per desordres públics i enfrontaments.

El militar de l’Acadèmia de Saragossa propietari de l’arma afronta ara una sanció per una infracció de la llei de seguretat ciutadana. Si bé es repeteixen des de fa dues setmanes, les manifestacions han adquirit una nova dimensió des de fa dos dies per la visita in situ del diputat de Vox al Congrés Javier Ortega-Smith, que s’ha presentat davant els agents per enregistrar-se en vídeo presentant-se a si mateix com un “fiscalitzador” d’un dispositiu que ell considera “desproporcionat i humiliant” i encarant-se amb els agents de tu a tu. “Us quedaren amb les ganes de fer detencions”, ha arribat a etzibar Ortega-Smith als agents policials com si la seva presència fos un escut per als concentrats. Tots els sindicats policials, des del Sindicat Unificat de Policia (SUP) fins a l’ultradretà Jupol, han condemnat l’actitud d’Ortega-Smith. En la concentració d’ahir i abans del desenllaç violent de cada nit es va donar la paradoxa de veure en primera línia manifestants amb el rostre de Miguel Ángel Blanco imprès en banderes blanques que al mateix temps corejaven Que te vote Txapote, un crit que fereix les víctimes i banalitza el dolor causat pels assassinats de Francisco Javier García Gaztelu com ara el regidor del PP a Ermua o el regidor del PP a Sant Sebastià Gregorio Ordóñez.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.