Economia

economia

Els treballadors del Bicing suspenen la vaga després d’arribar a un preacord en la part econòmica

L’aturada continua convocada mentre es tanquen els serrells de la part social

Els treballadors del Bicing han suspès la vaga indefinida després de vuit dies un cop s’ha arribat a un preacord sobre la part econòmica amb la direcció de l’empresa, segons han confirmat a l’ACN fonts de CGT. Aquest dimecres el servei es reprendrà amb normalitat després que el preacord s’hagi ratificat en assemblea de treballadors. La vaga, però, continua convocada, mentre es negocia la part social de les reivindicacions dels treballadors. Les mateixes fonts han indicat, però, que la negociació està ben encarrilada, i confien a poder arribar també a un acord en aquesta part. Entre els assoliments destacats de la part econòmica, una equiparació de les categories inferiors amb una de superior i una pujada lineal de 4.000 euros en cinc anys.

Segons la CGT, amb aquestes dues condicions s’aconseguirà que en els pròxims cinc anys tota la plantilla arribi a un sou de 25.000 euros anuals. Altres millores econòmiques que s’han acordat són un plus per a la gent que condueix, que ascendirà a 900 euros en cinc anys, una millora del plus de nocturnitat i un plus de festius.

Pel que fa a la part social de l’acord, la representació dels treballadors té oberta negociació amb la direcció sobre aspectes com el nombre d’hores que s’ha de treballar a la setmana o rotacions per a la gent que treballa en cap de setmana, entre d’altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.