Política

Aragonès rebrà Sánchez al Palau de la Generalitat el 21 de desembre

Vilagrà diu que serà “una reunió executiva” per tractar el traspàs de Rodalies, un “finançament singular” per a Catalunya i la resolució del conflicte polític

Serà la primera reunió institucional entre els dos presidents

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i el president del govern espanyol Pedro Sánchez celebraran la primera reunió institucional el proper 21 de desembre al Palau de la Generalitat.

Serà la primera trobada entre els dos presidents després de la investidura de Pedro Sánchez. Segons ha avançat ja el govern, en aquesta trobada està previst que s’abordin “les principals qüestiona d’interès per Catalunya”.

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha dit en una compareixença aquesta tarda que la reunió “ha de servir per a crear el marc efectiu de negociació, de president a president, de govern a govern”. Vilagrà ha assenyalat que el president de la Generalitat hi portaràs les tres carpetes “prioritàries”: el traspàs de Rodalies, un “finançament singular” per a Catalunya i la resolució del conflicte polític i que la trobada serà una “reunió executiva” que ha de servir per a “donar velocitat de creuer als temes prioritaris marcats per Aragonès. Ha de servir per fixar “un marc on aconseguim els nostres objectius”, ha destacat.

Preguntada per una hipotètica reunió de la taula de diàleg entre governs, Vilagrà ha evitat donar més detalls, apel·lant a la discreció: “Primer treballem i després anunciem. Això és el que hem de fer”.

Pel que fa a la reunió entre Junts i el PSOE d’aquest dissabte a Suïssa, la consellera ha dit “conèixer poc” del que negocia el partit de Puigdemont i que ells parlen “pel que negocia el Govern”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.