Política

Oranich s’aparta de la investigació sobre Madaula per “insults” a les xarxes

Explica que des que va fer l’informe sobre el cas Dalmases “tot són qüestionaments”

El Consell Nacional de Dones de Catalunya expressa el seu suport a Madaula

La presidenta de la Comissió de Garanties de Junts, Magda Oranich, ha explicat que ha decidit apartar-se de la investigació sobre el cas Madaula per “motius personals”. En una entrevista a TV3, ha assegurat que des que ella va fer l’informe sobre el cas Francesc de Dalmases, “tot són qüestionaments” i rep insults a les xarxes. “M’he volgut apartar d’aquest nivell tòxic. No intervindré en aquest tema, potser tampoc en altres i potser per temps”, ha argumentat per després afegir que ella es queda “més tranquil·la i descansada” si no hi pren part. D’altra banda, ha posat en dubte que modificar un document polític sigui violència masclista, tal com ha denunciat la diputada de Junts i secretària segona de la Mesa.

“Rebo milers d’insults a Twittter més o menys del mateix entorn. Es fa bastant desagradable i es fiquen en tot. En si porto perruca, en l’edat....un dels insults amb què he preferit no intervenir és dir que m’he operat els pits. Quan estàs operada de càncer de mama no fa gens de gràcia sentir això”, ha lamentat.

Oranich no veu clar que el cas Madaula sigui violència masclista perquè “de la mateixa manera que algú pot pensar que ho és, altres no”. I ha assenyalat que la sectorial feminista del partit s’ha manifestat en contra Madaula en considerar que ha utilitzat el feminisme per assumptes polítics. En aquest sentit, Oranich ha dit que pot coincidir bastant amb aquesta opinió.

La presidenta de la Comissió de Garanties de Junts també ha qüestionat que el Parlament sigui el millor lloc per fer pública una denúncia sobre violències masclistes davant de les càmeres de televisió. “A mi això no m’ha agradat i al grup parlamentari tampoc, ha dit.

Pel que fa als terminis, ha explicat que hi ha 30 dies per elaborar la resolució sobre el cas i que, primer, s’han donat 10 dies perquè Madaula es pugui explicar.

D’altra banda, el Consell Nacional de les Dones de Catalunya ha fet públic avui un manifest de suport a Madaula en el que recorda que “la violència contra les dones en política està reconeguda a nivell internacional com una violació dels drets polítics de les dones”.

El Consell, integrat per 400 associacions i entitats, fa extensió el suport “a totes les representants polítiques” davant del que consideren una “mostra de violència política exercida per defensar els Drets Humans de les Dones” i exigeix a les institucions que prengui “ “això no segueixi creant precedents i obstacles per a la participació política d’aquestes.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.