Política

Sánchez anuncia que Barcelona acollirà una cimera internacional sobre la sequera el 2024

El president s’ha mostrat preocupat per la sequera que pateix Catalunya i Andalusia

L’alcalde Jaume Collboni també participarà en la COP28 en una trobada sobre l’acció climàtica a escala local

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat que Barcelona acollirà una cimera internacional per afrontar la sequera el setembre de 2024. Segons ha informat des de la COP28 celebrada a Dubai , es tracta de la cimera internacional d’alt nivell d’anàlisi de polítiques nacionals impulsada per l’Aliança Internacional per la Resiliència contra la Sequera (IDRA per les seves sigles en anglès).

Sánchez ha emfatitzat sobre la importància d’aquesta aliança internacional contra la sequera i ha reivindicat la necessitat de la cooperació internacional, posant com a exemple la greu sequera que pateix Catalunya. El president espanyol ha reivindicat que Catalunya no està sola perquè Andalusia també enfronta una sequera que amenaça al parc nacional de Doñana, entre altres espais naturals d’alt valor.

Després de l’anunci, Pedro Sánchez també ha adreçat un missatge als oients de la conferència: “L’acció humana que ha alterat els cicles naturals també és capaç de revertir aquesta tendència”. La visió que el president ha exposat a la COP28 és abordar la sequera com un fenomen global que requereix acció col·lectiva.

El president també ha anunciat que, un any després de la creació de l’aliança entre Espanya i Senegal per fer front a la sequera que va derivar en la iniciativa IDRA a la COP27 d’Egipte, s’han aconseguit “avanços notables en els seus pilars estratègics”. A més, Sánchez ha remarcat la tasca d’IDRA al desenvolupar una llista de tipologies d’inversions per millorar la resiliència davant la sequera, facilitant la creació de nous projectes innovadors que permetin seguir investigant i desenvolupant noves tecnologies.

Barcelona també tindrà representació municipal a la COP28, ja que l’alcalde de la ciutat, Jaume Collboni, participarà una cimera sobre acció climàtica a escala local, també a Dubai.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.