Economia

La bonificació del lloguer s’amplia a les rendes de 30.000 euros anuals

El govern apuja també el topall, que passa de 300 a 500 euros

Així apareix detallat en la llei d’acompanyament dels pressupostos

El Govern amplia el total de beneficiaris que tenen dret a deduir-se el lloguer fixant el límit de renda en 30.000 euros anuals, segons detalla la llei d’acompanyament dels pressupostos. Fins ara, podien accedir a aquesta bonificació les persones que percebien fins a 20.000 euros aquell exercici. A més d’apujar el topall d’ingressos, la Generalitat incrementarà l’import de la deducció de 300 a 500 euros, segons ha avançat ’Nació’ i ha confirmat l’ACN. La mesura està pensada per a beneficiar col·lectius vulnerables com ara joves, aturats, famílies monoparentals, nombroses, persones amb discapacitats i vidus. La llei d’acompanyament fixa les prioritats en àmbit fiscal i també inclou la rebaixa de l’IRPF per a 2,6 milions de contribuents.

La reducció de l’impost a la renda de les persones físiques anunciada aquesta setmana afecta el primer tram de tributació, que passarà del 10,5% al 9,5%. Aquesta mesura afecta els ciutadans que tenen una base liquidable d’uns 33.000 euros, el 73% del total.

D’altra banda, la norma que acompanya els comptes també fixa altres novetats impositives, sobretot en l’àmbit de la violència masclista. En aquest cas, es redueix la càrrega fiscal dels canvis de domicilis o les herències. Així doncs, el Govern aprova una deducció de l’IRPF per a lloguer habitual per part de les víctimes del 20% fins a 1.000 euros anuals. El percentatge i l’import s’eleven al 25% i 1.200 euros si, a més, la dona té una discapacitat igual o superior al 65%.

També s’implementa la reducció del 95% per als descendents de les víctimes a l’hora d’assumir un habitatge habitual o per la donació de diners per adquirir-lo. La rebaixa tindrà un límit màxim de 100.000 euros o bé de 200.000 si la persona té discapacitat del 65% en amunt.

A més, es posarà en marxa una bonificació del 99% de la quota tributària per a descendents i ascendents de sang en les adquisicions de patrimoni per causa de mort d’una víctima de violència masclista.

La norma també inclou un tipus de gravamen del 5% per l’adquisició de l’habitatge habitual per a víctimes. Les persones podran accedir a aquest ajut sempre que la suma de les bases imposables general i de l’estalvi, menys el mínim personal i familiar, no excedeixi dels 36.000 euros en la darrera declaració de l’IRPF.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.