Política

El Govern presenta un pla per protegir les entitats defensores dels Drets Humans a Ginebra

L’executiu ofereix assessorament jurídic gratuït davant d’agressions o discriminacions per la seva activitat

El pla de l’executiu és convertir Catalunya en un “bastió dels drets” en les polítiques públiques

El Govern de la Generalitat ha presentat aquest dilluns a Ginebra el seu pla per protegir les entitats de defensa dels drets humans. A principi d’any, el Departament d’Igualtat i Feminismes va posar en marxa un servei d’assessorament jurídic gratuït per proporcionar-los un primer acompanyament davant de discriminacions o agressions a causa de la seva activitat. El Govern ha presentat la iniciativa a l’acte ’75è aniversari de la DUDH: rol de les polítiques públiques en la protecció dels defensors dels drets humans’, organitzat per la Delegació de la Generalitat a Suïssa. L’esdeveniment forma part dels actes oficials commemoratius del 75è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans que se celebren al llarg del dia a la capital suïssa.

La consellera d’Igualtats i Feminismes, Tània Verge, ha participat a l’acte i ha declarat que el pla del Govern és una “afirmació política clara” per convertir Catalunya en un “bastió dels drets” en totes les àrees de polítiques públiques, i especialment “en aquelles que es veuen amenaçades per les guerres culturals declarades per l’extrema dreta arreu del món” com per exemple, els atacs contra el dret a l’avortament, la transfòbia i el racisme.

La consellera ha explicat altres accions que impulsa el Govern com ara l’assistència a entitats defensores dels drets humans d’altres països les vides de les quals estiguin en perill, a través del Programa Català de Protecció de Defensors i Defensores dels Drets Humans. Aquest programa ha acollit fins ara activistes provinents de la República Democràtica del Congo o Colòmbia.

Aquest programa l’organitza l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, del departament d’Acció Exterior i Unió Europea, en coordinació amb organitzacions no governamentals, institucions i societat civil dels països d’origen de les entitats defensores, i oficines de les Nacions Unides.

Durant la visita a Ginebra la consellera Verge també s’ha reunit amb Ana Peláez, presidenta del comitè CEDAW (Comitè per a l’eliminació de la discriminació contra la dona) de les Nacions Unides; amb Kreena Govender, representant de l’Observatori Global pel Gènere i l’Esport, i amb Gerald Staberock, secretari general de l’Organització Mundial Contra la Tortura (OMCT). Les diferents trobades han servit per intercanviar experiències i teixir aliances internacionals en matèria de polítiques feministes i de defensa dels drets humans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.