Economia

L’empresa de videojocs Sandsoft obrirà la seva seu europea a Barcelona

La implantació crearà 60 llocs de feina en la ciutat en els propers tres anys

L’empresa argumenta que Barcelona és “ubicació perfecta” perquè desenvolupadors “amb talent” d’arreu d’Europa vulguin formar part

L’empresa desenvolupadora de videojocs per a dispositius mòbils Sandsoft crearà 60 nous llocs de treball en els propers tres anys a Barcelona amb l’obertura de la seu europea a la capital catalana, segons ha anunciat el Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat. La decisió de la companyia de situar aquest estudi a Barcelona s’emmarca en el seu pla de creixement a escala global, que s’articularà també mitjançant les oficines ubicades a l’Aràbia Saudita, Finlàndia i la Xina. Per establir-se a la capital catalana, l’empresa ha comptat amb el suport d’Acció, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Govern.

Segons el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, la captació d’inversió estrangera en l’àmbit dels videojocs és “estratègica” per l’impuls que suposa en termes d’innovació i creativitat, desenvolupament tecnològic i posicionament internacional “que projecta Catalunya al món”. Projectes d’inversió com el de Sandsoft, ha afegit Torrent, “consoliden” el posicionament de Catalunya com el ’hub’ principal de la Unió Europea en aquest sector.

El director executiu de Sandsoft, David Fernández, ha assegurat, de la seva banda, que Barcelona acull una comunitat “pròspera” de creadors de videojocs, així com que és una “ubicació perfecta” perquè desenvolupadors “amb talent” d’arreu d’Europa vulguin formar part d’aquesta companyia. Des de la capital catalana la companyia desenvoluparà nous videojocs propis, motiu pel qual crearà nous llocs de treball qualificats com ara artistes, desenvolupadors, dissenyadors, analistes o enginyers.

Segons dades d’Acció, Catalunya s’ha consolidat com la primera regió de la Unió Europea en captació d’inversió estrangera del sector dels videojocs, amb el 12,2% del total i projectes provinents sobretot dels Estats Units, França, Suècia i Corea del Sud. El 40% de les empreses mundials principals del sector tenen presència a Catalunya, com ara Bandai Namco, Ubisoft o King.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.