Economia

L’economia catalana va moderar el seu creixement trimestral fins al 0,1%

L’Idescat confirma les estimacions publicades a principis de novembre

L’economia catalana va moderar el seu creixement fins al 0,1% trimestral i la variació interanual va ser del 2,1%. Així ho ha confirmat l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), que en les estimacions publicades a principis de novembre ja oferia aquesta perspectiva.

D’acord amb l’Idescat, la demanda interna va augmentar un 1,5%, amb una especial rellevància del consum de les administracions públiques (+5,6%), i l’augment de les exportacions de béns i serveis ho van ser en un 2,4%, Des de l’òptica de l’oferta, es mantenen les taxes de creixent positives als serveis (+2,8%), mentre que l’activitat de la construcció es va situar en el 2% i en la indústria en un 1,2%. Contrasta, en canvi, la taxa negativa del 8,2% en l’agricultura.

Si es compara amb l’entorn, l’economia catalana va créixer la tercer trimestre en termes interanuals tes dècimes per sobre l’economia espanyola, que ho va fer en un 1,8%, d’acord amb les estimacions; i creix 2,1 punts en comparació amb l’Europa dels 27.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.