Política

Llum verda a crear l’observatori de l’amnistia

ERC, Junts i comuns donen suport a la moció de la CUP presentada al Parlament

El Parlament ha aprovat la moció impulsada per la CUP on es considera “necessari” crear un grup de treball que funcioni com a “observatori” de l’aplicació de la llei d’amnistia. La proposta ha tirat endavant gràcies als vots d’ERC, Junts, la CUP i els comuns, mentre que el PSC, Vox, Cs i el PP s’hi han oposat. Aquest grup de treball haurà de dependre de la Comissió d’Afers Institucionals de la cambra i els grups s’han compromès a constituir-lo “en el menor temps possible” tan bon punt es registri la proposta i a començar a treballar just després que s’aprovi la llei.

Segons la proposta, el grup estarà format per dos representants de cada grup parlamentari i es permetrà que hi participin persones d’entitats que treballin en la llei d’amnistia. Aquest observatori acabarà la seva tasca un cop s’hagin conegut i conclòs totes les peticions d’amnistia que es faci als diversos tribunals. A més, el grup també farà un informe sobre tots els casos que hagi conegut i l’elevarà a organitzacions, instàncies i organismes internacionals que treballin en la garantia i la defensa dels drets humans, civils i polítics.

El diputat de la CUP Xavi Pellicer, tot i admetre que la llei d’amnistia els genera molts dubtes en la forma, el fons i el seu abast, ha justificat la moció perquè, segons creu, el Parlament “té una responsabilitat i un deute amb tota la gent” que s’ha mobilitzat en diversos moments del procés. “La moció va d’això: s’ha d’assumir la responsabilitat, conjurar-se per aprofitar totes els escletxes de la llei i alleujar el patiment i l’angoixa. Si onze persones poden veure millorada la seva situació, que no en siguin deu”, ha explicat durant el ple. De fet, ha remarcat que aquesta haurà de ser la feina de l’observatori, que és controlar i verificar l’aplicació de l’amnistia per “esprémer-la al màxim”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.