Política

Collboni lluita per mantenir la ’taxa Amazon’

L’alcalde respon ferm al recurs en contra la normativa municipal presentat per l’Autoritat Catalana de la Competència al TSJC

El socialista demana un marc regulador a la UE que protegeixi al petit comerç

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha afirmat que continuarà en la “batalla judicial” per poder aplicar l’anomenada ’taxa Amazon’. S’ha pronunciat després que l’Autoritat Catalana de la Competència (ACCO) presentés un contenciós administratiu davant el TSJC contra la normativa municipal que permet gravar les grans distribuïdores de comerç electrònic per l’ús de l’espai públic durant el repartiment a domicili. “A cada recurs que ens posin aquells que no volen regulació, nosaltres continuarem la batalla judicial”, ha afirmat.

En aquest sentit, el socialista ha demanat a la Unió Europea (UE) un marc regulador que blindi el petit comerç davant “l’amenaça” de les grans plataformes.

“Quan nosaltres com a ajuntament intentem posar una taxa per grans plataformes de comerç que tenen activitat a la nostra ciutat i, legítimament, l’altra part imposa recursos, si el marc legal no permet defensar-nos aleshores els tribunals es pronuncien no en contra de l’ajuntament, sinó del comerç”, ha defensat Collboni en el marc de la jornada ’Revitalitzant el sector retail’, organitzada per la Cambra de Comerç de Barcelona i diverses institucions estatals i europees.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.