Economia

POLÍTICA

El govern espanyol prohibirà el cobrament de comissions per treure diners per finestreta

Moltes entitats bancàries ja oferien el servei de manera gratuïta, però amb aquesta mesura serà una pràctica generalitzada

S’ampliaran les mesures per respondre a la pujada dels tipus d’interès i el llindar de renda per accedir-hi

L’estat espanyol prohibirà el cobrament de comissions a les persones grans per treure diners per finestreta a les oficines.D’aquesta manera,ho ha detallat la ministra d’Economia, Nadia Calviño, després d’una reunió amb el Banc d’Espanya, les patronals bancàries i les associacions d’usuaris. “Bona part de les entitats ja han pres voluntàriament aquesta mesura, però també n’hi ha algunes que no”, ha reconegut.

D’altra banda, ha dit que també s’allargaran durant el 2024 les mesures per respondre a la pujada dels tipus d’interès i s’ampliarà el llindar de renda per accedir-hi. Entre altres mesures, es prolongarà la congelació de les quotes o la possibilitat de convertir gratuïtament les hipoteques variables fixes o mixtes.

Tal com ha destacat Calviño, als darrers temps havia crescut la preocupació dels usuaris de més edat pel cobrament de comissions quan volien treure, amb l’ajuda d’un treballador del banc, part dels seus estalvis. Tot i que aquest servei de caixer, ha reconegut la ministra, ha tornat a ser gratuït a moltes entitats, ha defensat la necessitat de deixar per escrit en forma de llei que aquest servei ha de ser gratuït.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.