Política

estat espanyol

El Suprem rebutja la querella de Podem contra el jutge García Castellón

La formació morada acusava el magistrat de l’Audiencia Nacional i el jutge de reforç, Joaquín Galdea, d’investigar il·legalment el partit

L’alt tribunal espanyol no veu prevaricació ni revelació de secrets en els fets denunciats

El Tribunal Suprem espanyol no ha acceptat a tràmit la querella de Podem contra el magistrat de l’Audiencia Nacional Manuel Garcia Castellón i el jutge de reforç Joaquín Galdea, per presumptes delictes de prevaricació, revelació de secrets i omissió del deure de perseguir conductes delictives en un suposat cas de lawfare en haver reobert la investigació contra la formació morada per presumpte finançament il·legal.

Els querellants van denunciar que el jutge Manuel García Castellón va acordar la reobertura de la investigació basant-se en les declaracions de l’excap de la intel·ligència veneçolana Hugo El Pollo Carvajal, l’extradició del qual havia estat sol·licitada pels Estats Units, segons recull la denúncia. En la querella també s’assenyalava que la decisió judicial de reobrir el cas es va basar en una informació obtinguda de forma il·legal per funcionaris de la policia i que l’objectiu del secret de sumari era impedir a la formació morada exercir els seus drets, mentre que paral·lelament es filtrava el contingut i el resultat de les diligències d’investigació.

L’alt tribunal espanyol ha rebutjat la querella perquè no ha constatat que hi hagi indicis de delictes en l’actuació que van seguir García-Castellón i Galdea. El Suprem admet que la informació que va revelar Carvajal estava relacionada amb l’objectiu de la investigació que se seguia a l’Audiencia Nacional per delictes de finançament il·legal de partit, delicte fiscal i blanqueig de capitals. Per això el magistrat estava obligat, segons el Suprem, a investigar i verificar la veracitat de les informacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.