Política

estat espanyol

Lilith Verstrynge, número tres de Podem, deixa la política

La fins ara secretària d’organització de la formació morada renúncia als seus càrrecs en el partit i al seu escó

La seva renuncia fa que Sumar de Yolanda Díaz guanyi un diputat més

La diputada de Podem i secretària d’Organització de la formació morada, Lilith Verstrynge, ha anunciat aquest divendres per sorpresa que deixa les seves responsabilitats en el partit i el seu escó al Congrés, només mig any després d’haver estat elegida.

Ho ha anunciat a través d’un missatge a la xarxa social X: “Els comiats sempre són difícils i tristos. Deixo les meves responsabilitats polítiques i també l’acta de diputada”, a escrit. “Mil gràcies a la militància de Podem i a les persones que heu confiat en mi aquests anys”, ha afegit en la nota.

Amb la sortida de Verstrynge, considerada la número tres de Podem, Sumar, la coalició que lidera Yolanda Díaz, guanya un diputat. Això és així perquè la següent persona a la llista de la formació morada a Barcelona, per on es va presentar Verstrynge, és Candela López Tagliafico, de Catalunya en Comú i anteriorment militant d’Iniciativa per Catalunya Verds.

L’exalcaldessa de Castelldefels (Baix Llobregat) figura entre els cent promotors de Sumar per a l’assemblea fundacional que hi haurà el març.

La sortida de Verstrynge arriba uns dos mesos després de la ruptura de Podem amb la coalició de Yolanda Díaz. Un trencament que es va oficialitzar el 5 de desembre passat quan els cinc diputats de la formació morada van passar al grup mixt en el Congrés per obtenir més capacitat d’influència. Una capacitat que van deixar palesa en la votació dels primers decrets aprovats pel govern de Pedro Sánchez en tombar el del nou subsidi per desocupació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.