Política

estat espanyol

Irene Montero, elegida candidata de Podem a les europees

L’exministra d’Igualtat espanyola ha aconseguit el vot de 30.000 dels 36.000 inscrits en les primàries de la formació morada

L’exministra d’Igualtat espanyola Irene Montero serà la candidata de Podem a les eleccions europees de juny que ve després de guanyar les primàries. Així ho ha anunciat aquest divendres la secretària general de la formació morada, Ione Belarra, a l’inici de la reunió del Consell Ciutadà General.

Belarra ha detallat que en les primàries europees han participat prop de 36.000 persones, de les quals 30.581 han donat suport a Montero, que ha rebut el 85% dels vots.

L’exministre, ha dit Belarra, assumeix el desament de “posar dret” el projecte polític que representa a l’“esquerra inconformista”.

“Gràcies per haver-me escollit candidata a les eleccions europees”, ha escrit a les xarxes Montero després d’haver estat elegida. “Europa i Espanya necessiten una força política amb ganes de canviar tot allò que cal ser canviat”, afegeix l’exministra en un missatge a X.

Així doncs, Podem fia el seu futur electoral a les europees a Montero, també número dos del partit. La formació morada, que travessa un moment crític després d’haver estat arraconats per Sumar, aposta pels comicis europeus per reforçar-se davant la irrupció de la coalició liderada per Yolanda Díaz, amb qui van trencar l’any passat i que s’ha erigit en la principal força a l’esquerra del PSOE. Paral·lelament a aquesta guerra, Podem ha patit un degoteig de baixes i dimissions en els darreres mesos, l’última de les quals la de l’exsecretària d’Organització i número tres de la formació morada Lilith Verstrynge que va renunciar a tots els càrrecs del partit i al seu escó de diputada la setmana passada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.