Política

estat espanyol

Cadis i Pamplona acomiaden els guàrdies civils morts a Barbate

L’associació del cos armat Jucil reclamarà una comissió d’investigació al Congrés sobre “la inacció del govern”

Familiars, companys i autoritats han acomiadat aquest diumenge a Cadis i Pamplona Miguel Ángel González i David Pérez, els dos agents de la guàrdia civil que van morir divendres envestits per una narcollanxa al port de Barbate (Cadis) enmig d’una gran consternació. A les catedrals de Pamplona i Cadis s’hi han instal·lat les capelles ardents dels dos agents.

Un dels moments de més tensió s’ha viscut a Pamplona abans del funeral quan la vídua de David Pérez ha rebutjat, visiblement emocionada, la medalla que li anava a imposar el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska. Aquest fet reflecteix el malestar que hi ha entre la Guàrdia Civil per les condicions precàries amb què han de fer front al narcotràfic.

L’associació professional Justícia per a la Guàrdia Civil (Jucil) reclamarà una comissió d’investigació al Congrés que revisi si “la inacció del govern ha facilitat el crim” del port de Barbate. L’Associació Pro Guàrdia Civil Aprogc ha tornat a insistir en la necessitat d’obtenir més mitjans humans i materials, així com un enduriment de les penes, tant de presó com econòmiques, per al Tràfic de Drogues i l’Atemptat a Agents de l’Autoritat i l’establiment de la Zona Conflictiva.

Les sis persones que estaven a bord d’aquesta embarcació han estat detingudes. Entre elles hi ha el seu pilot, Francisco Javier M.P., Kiko “El Cabra”, de 46 anys, de La Línea de la Concepción i amb antecedents per resistència, desobediència i blanqueig de capitals. Feia només deu dies que un dels seus millors amics relacionat amb les xarxes de tràfic d’haixix, va morir a bord d’una altra embarcació que va envestir la Guàrdia Civil a Sanlúcar de Barrameda. Està previst que dilluns, els vuit detinguts passin a disposició judicial davant un jutjat de Barbate.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.