Successos

estat espanyol

Presó per als sis detinguts que anaven en la narcolanxa de Barbate

Els altres dos detinguts han quedat en llibertat amb càrrecs

Marlaska no es planteja dimitir i adverteix als narcotraficants que “els assassinats no quedaran impunes”

El jutge que instrueix el cas per la mort dels dos guàrdies civils als quals van envestir amb una narcolanxa a Barbate (Cadis) ha decretat l’ingrés a la presó dels sis detinguts que anaven en l’embarcació, segons fonts de la Guàrdia Civil.

Els altres dos detinguts han quedat en llibertat provisional amb càrrecs després de declarar davant el jutge de Barbate (Cadis) que instrueix el cas. En aquest cas, es tracta dels dos homes que van anar en un vehicle a Sotogrande a buscar a algunes de les sis persones que anaven en la narcolanxa que va envestir als agents a l’entrada del port de Barbate. Els dos detinguts que han quedat en llibertat amb càrrecs van sortir pel seu propi peu del jutjat i la resta continua allí per a prestar declaració.

Marlaska no dimitirà

D’altra banda, el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha assegurat aquest dilluns que no es planteja dimitir, com exigeixen diverses associacions de guàrdies civils després de l’assassinat de dos agents a Barbate (Cadis), i ha deixat clar als narcotraficants que aquests crims “no quedaran impunes”.

Prova d’això, ha continuat, és que en la mateixa nit del divendres van ser detinguts els presumptes autors dels fets, que passaran a disposició judicial.

En declaracions als periodistes abans de presidir el lliurament de medalles al Mèrit de Protecció Civil, Marlaska ha insistit en les mesures preses des de la seva arribada a Interior per a reforçar amb mitjans humans i materials la lluita contra el narcotràfic i ha afirmat que “es continuarà invertint tot el necessari i precís”.

Respecte als familiars

Preguntat de moment viscut en la capella ardent del guàrdia civil David Pérez instal·lada en la comandància de Pamplona, quan la seva vídua va rebutjar la medalla que li anava a imposar, el ministre ha evitat fer cap comentari i ha mostrat el seu respecte als sentiments de les víctimes.

“Estan en el seu absolut dret i als altres només ens cal respectar-ho i continuar treballant contra el narcotràfic, contra la criminalitat organitzada i per a evitar que successos com els que van esdevenir el divendres a la tarda tornin a repetir-se”, ha manifestat.

Marlaska ha posat l’accent que la situació actual “res té a veure amb l’absència d’inversió, amb l’absència de mitjans” de l’etapa de govern del PP i ha recordat que el mateix divendres havia presentat a Algesires el quart pla especial de seguretat per al Camp de Gibraltar, que continua amb el reforç de mitjans personals i materials en 2024 i 2025.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.