Política

estat espanyol

L’exministre Garzón renuncia a fitxar per la consultora de José Blanco

L’excoordinador general d’IU fa marxa enrere i no s’incorporarà a Acento arran de les crítiques rebudes des de l’esquerra

La firma va ser creada per l’exportaveu del govern de Zapatero i està presidida per l’antic dirigent del PP Alfonso Alonso

L’exministre espanyol de Consum i fins al desembre passat màxim responsable d’IU, Alberto Garzón, ha anunciat aquest dimecres la seva renúncia a incorporar-se a la consultora política Acento, fundada i dirigida pel socialista José Blanco, davant l’allau de crítiques rebudes per part de l’espai polític de l’esquerra alternativa només fer-se públic el seu fitxatge. A través d’un missatge a la xarxa social X, Garzón explica que no ocuparà el lloc de director de Prospectiva Geopolítica pel qual havia estat designat per no perjudicar el seu espai polític en futures convocatòries electorals, en al·lusió a la cita amb les urnes d’aquest diumenge a Galícia i a les europees del pròxim mes de juny. “No vull que la meva decisió personal perjudiqui els meus antics companys de militància, en la necessària missió d’aconseguir el millor resultat possible a les futures convocatòries electorals. Sempre he anteposat l’interès col·lectiu a l’interès personal i considero que ha de continuar sent així”, diu Garzón en l’escrit publicat a la xarxes socials.

La renúncia arriba ni vint-i-quatre hores després que hagués transcendit el seu fitxatge per la firma fundada per l’extitular de Foment en el segon govern de José Luis Rodríguez Zapatero i exsecretari d’Organització del PSOE. En l’organigrama de la consultora també figura com a president Alfonso Alonso, antic dirigent del PP al País Basc.

En fer-se públic, dimarts a la tarda, el fitxatge de Garzón per Acento, que ell mateix va confirmar, diversos dirigents de l’esquerra com ara Pablo Iglesias, exdirigent de Podem i excompany de gabinet, van criticar el que consideren una “porta giratòria”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.