Política

estat espanyol

El jutge Pedraz investigarà l’ús de les clavegueres de l’Estat contra Podem

Admet la querella presentada per la formació morada contra la cúpula d’Interior sota el govern del PP

El jutge de l’Audiencia Nacional Santiago Pedraz ha admès aquest dijous la querella presentada per Podem contra càrrecs del Ministeri espanyol de l’Interior i de la Policia en el 2015 i el 2016, per presumptes investigacions prospectives i sense control judicial a la formació morada.

El jutge, segons informa l’agència Efe, investigarà la querella amb relació a Francisco Martínez, exsecretari d’Estat de Seguretat, i Eugenio Pino, exdirector Adjunt Operatiu (DAO), entre altres.

Deixa fora, però, l’exministre Jorge Fernández Díaz, a l’exdirector general de la Policia Ignacio Cosidó i altres responsables policials en temps del govern del PP presidit per Mariano Rajoy.

La formació morada es va querellar contra tots ells per delictes d’organització criminal, revelació de secrets o prevaricació, entre altres i demanava investigar la suposada creació de proves falses per perjudicar el partit en el marc de causes presumptament prospectives i alienes al control judicial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.