Política

POLÍTICA

Adrián Sas no entrarà voluntàriament a presó i fa una crida a mobilitzar-se per l’amnistia “total”

L’activista afirma que no se’n refia del redactat “abstracte” de la llei, malgrat el podria beneficiar

Sas ha fet una crida a lluitar per l’autodeterminació que s’haurà de fer “per la força”

L’activista Adrián Sas no entrarà voluntàriament a la presó i ha fet una crida a la mobilització per aconseguir una “amnistia total”. En declaracions des d’un acte en suport seu a la plaça Sant Jaume de Barcelona, Sas ha explicat que està a l’espera de rebre la notificació sobre la seva entrada a presó, després que el Tribunal Suprem confirmés aquest dijous la pena de tres anys i mig de per agredir dos mossos durant el primer aniversari de l’1-O. Ha dit que ni marxarà ni s’amagarà però sí que l’hauran d’anar a buscar: “Que facin la feina bruta de segrestar-me”. Ha dit que s’hauria de poder beneficiar de la llei d’amnistia però no se’n refia pel redactat “abstracte”.

El Grup de Suport Sas Absolució i la Plataforma Antirepressiva de Barcelona han celebrat aquest migdia un acte de suport a Sas, en el que finalment hi ha participat el propi activista.

Després de la lectura d’un manifest, Sas ha afirmat que amb la sentència volen desmobilitzar la lluita i generar por en el moviment. Davant d’això, ha volgut enviar un missatge “d’empenta, lluita i de guerra” conra l’estat espanyol però també contra una Generalitat “col·laboracionista”.

Ha valorat que la llei d’amnistia pactada entre PSOE, ERC i Junts és “parcial” i per això ha fet una crida a tornar a mobilitzar-se per aconseguir una amnistia total. Sas ha assegurat que la norma aprovada aquest dijous “es queda molt curta” i deixa fora “centenars de presos polítics”. En aquest sentit, ja ha anunciat que es treballa per fer una manifestació aquest mateix dissabte a Barcelona.

Sobre si la llei el beneficiaria, ha afirmat que en principi així hauria de ser però ha afegit que no ho sabrà fins a l’últim moment perquè la redacció de la norma és “abstracta”.

D’altra banda, ha fet una crida a continuar lluitant per l’autodeterminació, una fita que ha reconegut no es podrà aconseguir “per les bones” i s’haurà de fer “per la força”.

Sas ha afirmat que no confia en els actuals partits i ha criticat especialment Junts i ERC, de qui ha dit que són els responsables que la seva condemna superi els dos anys i hagi d’anar a presó pel paper de la Generalitat com a acusació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.