Política

política

ERC i PSOE pacten ajornar la taula de diàleg fins després de les europees

Han fet un comunicat conjunt en què diuen apostar “pel diàleg i la negociació continus com a forma per trobar una solució política”

ERC i PSOE han pactat no reunir la taula de diàleg dels dos governs fins després del cicle electoral, marcat per les eleccions al Parlament del 12-M i les europees del 9-J. Tant el govern català com l’espanyol coincideixen que no té sentit forçar ara una trobada d’aquest òrgan de negociació bilateral, en plena precampanya. L’acord signat entre ERC i PSOE per investir Pedro Sánchez inclou que la taula s’havia de tornar a reunir abans que acabés el primer trimestre de 2024 (és a dir, la setmana que ve com a tard). Des de la Generalitat insisteixen que no volen cap reunió que només sigui “una foto”, i que ara mateix no hi ha cap acord tangible nou, un cop aprovada la llei d’amnistia.

Posteriorment, en un comunicat conjunt d’ERC i PSOE, les dues formacions han assenyalat que s’han reunit de forma “discreta i periòdica” en l’espai entre els partits per avançar en la situació política des de l’acord d’investidura. I remarquen que les reunions s’han fet amb un “mecanisme internacional” que té les funcions d’acompanyar, verificar i fer el seguiment de tot el procés de negociació.

Pel que fa a la suspensió de la reunió pública de la taula de diàleg entre els dos governs prevista per a aquest trimestre, els dos partits afirmen que en anteriors convocatòries electorals també s’havia suspès.

“Tots els actors implicats aposten pel diàleg i la negociació continua com a forma per trobar una solució política”, conclou el comunicat conjunt.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.