Política

política

La presidenta del Tribunal de Comptes defensa la legalitat dels contractes signats per Sanitat

Chicano defensa l’actuació del ministeri durant la pandèmia tot i haver detectat “deficiències i irregularitats”

La presidenta del Tribunal de Comptes (TCu), Enriqueta Chicano, ha assegurat aquest dilluns que els informes que el seu organisme van aprovar per unanimitat sobre els contractes sanitaris que va fer l’Administració General de l’Estat durant la pandèmia assenyalen que es van produir algunes “deficiències i irregularitats”, però “amb caràcter general l’ús de la tramitació d’emergència i els contractes examinats van ser ajustats a dret”, i els preus que es van pagar “van respondre al comportament normal del mercat en aquelles dates”. Chicano ha defensat l’informe de fiscalització del 2023 que va elaborar el Tribunal de Comptes, i ha afirmat que en cap cas es va blanquejar actuacions irregulars de cap administració.

Segons la presidenta del TCu, malgrat que la contractació d’urgència de material sanitari va permetre l’entrada al sistema d’alguns “agents oportunistes” en un moment en què el mercat “estava molt tensat”, l’administració general de l’Estat, és a dir el Ministeri de Sanitat i els organismes autònoms de caràcter estatal, es van cenyir als preus establerts i van actuar “de la mà de la llei”. “En alguns organismes es van demanar fins a cinc informes”, ha recordat.

La comissió del Congrés ha iniciat la fase de compareixences en paral·lel a la que té lloc al Senat, controlat pel PP, on aquest dilluns també ha comparegut Koldo García, l’exasessor del ministre de Transports José Luis Ábalos que es troba a l’origen de l’escàndol que ha portat el PSOE i el PP a un enfrontament per la contractació per part de les administracions durant la pandèmia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.